Diensten

De diensten

Voor diensten van topkwaliteit tegen betaalbare prijzen bent u bij Stucadoorsbedrijf Koelman uit Heiloo aan het juiste adres. Een ervaren stucadoor kan meer dan alleen maar stucwerk. Het is, in de huidige markt, belangrijk jezelf als stucadoor veelzijdig op te stellen, vandaar het brede aanbod in specialiteiten. Verwacht dezelfde kwaliteit die u van ons gewend bent, maar dan voor meer diensten. Bekijk op deze pagina de diensten die stucadoor en bouwbedrijf Koelman uitvoert.

Binnen stucwerk en pleisterwerk

Onder pleisterwerk verstaat Bouwbedrijf Koelman diverse soorten sierpleister met verschillende soorten korrelstructuren en korreldiktes. Sierpleister staat bekend om de grote diversiteit aan kleuren en stijlen. Een van de positieve eigenschappen van sierpleister is dat het een harde wandafwerking heeft waardoor beschadigingen vrijwel nooit voorkomen. Sierpleister heeft een grote kleurvastheid en is verkrijgbaar in heel veel kleuren. Spachtelputz is onder andere ook overschilderbaar met ieder type latex verf. Het is daarbij mogelijk om op de reeds aangebrachte sierpleister een decoratieve toplaag aan te brengen zoals parelmoer en verschillende afwerkingen voor een nog mooier resultaat. Als de betrouwbare stucadoor vertel ik ik u graag meer over het pleisterwerk.

Raap- & pleisterwerk

Met raapwerk kunnen sterk ongelijk muren worden vlakgemaakt om ze daarna met pleisterwerk helemaal ijzerstrak af te werken. Op de ongelijke ondergrond wordt eerst een dikke laag gips of mortel aangebracht, al naar gelang het materiaal waar de wand uit bestaat.  Met het pleisterwerk worden de wanden of plafonds dan vakkundig strak afgewerkt. Door de twee fasen van het aanbrengen en de keuze tussen mortel en gips is vrijwel elke muur goed af te werken, of het nu gaat om beton, gemetselde muren, gipsplaat of oude wanden. Nadat de muur klaar is, kan deze worden behangen, van een sauslaag worden voorzien of worden bespoten met spack. Als deze bewerking vooraf bekend is kan daar rekening mee gehouden worden en de meest geschikte afwerkingstechniek worden gebruikt.

Bij badkamers kan de laag ook geschikt worden gemaakt voor tegelwerk en kunnen de ruimtes zodanig worden behandeld dat de wanden nog beter waterbestendig zijn.

Spachtel of spachtelputz

Spachtel is voor het grootste deel een natuurlijk materiaal dat voor 80%  bestaat uit witte marmer korreltjes. De korrels hebben dezelfde grootte, maar er zijn verschillende soorten spachtel met verschillende korreldiameters, variërend van 0,5 tot 3 mm. Om het materiaal vast op de muur te doen zetten is een lijmmiddel aan de korrels toegevoegd. Standaard is de Spachtel altijd wit, maar door het toevoegen kan kleurstoffen kan vrijwel elke kleur worden bereikt. De spachtel wordt in een laag ter dikte van de korrels op de muur aangebracht en zodanig bewerkt dat er een mooie gelijkmatige structuur ontstaat. Vakmanschap garandeert een volledig egale structuur. Door het bindmiddel zit het spachtel ijzersterk op de muur en zal deze niet snel beschadigen. Spachtel heeft dan ook een lange levensduur. Ideaal als u niet elke paar jaar wilt behangen.

Granol en Barok zijn ook sierpleisters, maar bestaan uit andere materialen en samenstelling van de korrels. Daardoor krijgen deze een ander effect als ze op de muur worden aangebracht. Bij Granol ontstaat het bekende boomschorseffect doordat een klein deel van de korrels een afwijkende afmeting heeft. Barok is samengesteld uit Spachtel gemengd met Granol en heeft daardoor weer een ander effect. Spachtel heeft de meest gelijkmatige, fijne structuur en Granol en Barok hebben een veel grovere en harde uitstraling.

Lijsten en ornamenten

In vroeger eeuwen werden herenhuizen en kastelen vaak rijkelijk versierd met lijsten en ornamenten om de rijkdom van het huis en de bewoners aan te geven. Ook tegenwoordig kan het aanbrengen van lijsten en ornamenten in uw woning een bijzondere sfeer scheppen. Als u uw wanden of plafonds toch opnieuw van pleisterwerk heeft voorzien kunt u ook heel goed gelijk lijsten of ornamenten in alle mogelijke variaties aanbrengen. Neem contact op als u meer wilt weten. Ik zal u graag uitgebreid over de mogelijkheden informeren.

Plafonds

Het ene plafon is het andere niet. Ook bij plafonds bestaat een keuze in de wijze van afwerking. Uw vraag kan altijd worden gerealiseerd.

Over renovatiewerk

Heeft u beschadigingen aan uw stucwerk? Dan is stucbedrijf Koelman de aangewezen partij deze te renoveren. Uw stucwerk wordt vakkundig gerenoveerd en zal weer als nieuw uitzien en weer langdurig meegaan.

Over tegelwerk

Goed tegelwerk is een combinatie van authentiek vakmanschap en gedreven passie. Als modern en gespecialiseerd stucadoor kunt u ook terecht voor allerhande tegelwerk. Tot op heden is voor tal van opdrachtgevers tegelwerk uitgevoerd en tot volle tevredenheid van de eigenaars. Neem vandaag nog contact op en ervaar de ervaring, kennis en kwaliteit.